trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4,56
Zeer goed
Gratis bezorging vanaf 10,-

Over IVOL

IVOL is een internationaal georiënteerde webshop voor consumenten en zakelijke klanten. Ons assortiment bestaat uit ruim 10.000 producten waaronder automaterialen, bureaustoelen, whiteboards, rubber matten en stuursloten. Maar ook trapmatten en interieurartikelen ontbreken niet. Per afzonderlijke productgroep exploiteren wij webshops in binnen- en buitenland. Daarvan zijn bureaustoeldiscounter.nl, rubbermatten24.nl, whiteboard-flipover.nl en snowsportshop.nl enkele voorbeelden. Wekelijks breiden wij het aanbod op onze webshops uit.

IVOL staat voor Internet Verkoop Organisatie Luyendijk. Ons hoofdkantoor en magazijn zijn gevestigd in het Brabantse Veldhoven. Buiten Nederland vind je onze webwinkels ook in diverse Europese landen waaronder Frankrijk, Duitsland en België. Hieronder geven wij een stukje bedrijfshistorie weer en kun je lezen over de meest recente ontwikkelingen.

1992 t/m 2007
IVOL (toen nog Brink's High Tech Parts) is een groothandel in auto accessoires en tapijt, zoals deurmatten en trapmatten.

2008 t/m 2015
De eerste webwinkel is in 2008 gestart en sindsdien hebben wij het aantal shops steeds verder uitgebreid. In juni 2012 staat de teller op 20 webwinkels en dit aantal loopt in de daarop volgende jaren verder op. In 2015  zijn er ruim 100 webshops verdeeld over de landen Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Frankrijk. In het buitenland heten de shops Vivol, wat staat voor Verenigde Internet Verkoop Organisatie Luyendijk.

In 2012 waren onze webshops en het logo toe aan vernieuwing. We hebben toen een nieuwe huisstijl ingevoerd. Tevens zijn we vanaf 2013 te vinden op allerlei social media kanalen zoals Facebook, Twitter en Youtube. Op Youtube presenteren we een deel van ons assortiment en geven we uitleg over het gebruik ervan.

2016
Op 25 juli 2016 hebben we ons nieuwe bedrijfspand betrokken op industrieterrein Habraken nabij Eindhoven Airport. Dit pand is ruim 2 keer zo groot als het oude pand. Vooral de nieuwe loading doc's bevallen goed en besparen veel tijd met laden en lossen van containers en vrachtwagens. Ook de nieuwe kantine met voetbaltafel en air-hockey tafel valt in de smaak bij het IVOL team!

2017 en 2018
IVOL neemt snowsportshop.nl over en vanaf september 2017 verkopen we ook snowboard en ski uitrusting. Daarnaast zijn we gestart met de verkoop van professionele kappersstoelen en barber chairs.

Begin 2018 start IVOL met de verkoop op marketplaces waaronder Bol.com en Amazon. Het nog geen 2 jaar oude magazijn is alweer te klein. Een flinke uitbouw in de zomer van 2018 realiseert maarliefst 1600 m2 extra magazijnruimte.

2019 tot heden
Het design van onze webshops wordt vernieuwd waarmee de uitstraling en het gebruiksgemak flink verbeteren. Ook stappen we over naar een nieuwe backend. Er wordt gestart met het vertalen van onze webshops in het Spaans en Italiaans.

Eind 2019 is de bouw gestart van nog eens 2000 m2 extra opslagruimte. De totale oppervlakte komt daarmee op 5300 m2.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is voor IVOL zeer belangrijk. Om hieraan bij te dragen hebben wij ons pand voorzien van 250 zonnepanelen. Het gehele pand en ons distributiecentrum zijn voorzien van LED verlichting.

Karton wordt geperst in onze inbound kartonpers om het vervolgens te versturen aan papierverwerkers. Zij maken er weer nieuwe dozen van. Oud ijzer laten wij ophalen door de ijzerhandel om te recyclen. Houtafval wordt verwerkt als secundaire grondstof in de houtvezel- en spaanplaatindustrie of als brandstof gebruikt in onder meer bio-energiecentrales.

Wil je nieuwe bureaustoelen, whiteboards of andere producten aanschaffen en het oude laten recyclen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.